Doamna S. lucra ca funcționară într-un birou și, cel mai adesea, nu se remarca prin nimic ieșit din comun în comparație cu colegii ei de serviciu. Totodată, ea își îndeplinea întotdeauna cu conștiinciozitate îndatoririle de mamă și își creștea cu greu, singură fiica, deoarece soțul ei murise în urma unui tragic accident de mașină. Nimeni, cu excepția bunului Dumnezeu (și a îngerilor de lumină) nu știa însă că în liniștea nopților, în vreme ce marea majoritate a ființelor umane se scufunda pur și simplu în banalul somn, această femeie (numai în aparență obișnuită) intra în contact conștient, aproape noapte de noapte, cu îngerul ei păzitor, al cărui nume este Alfa.

În timpul acestor peregrinări supranaturale, îngerul ei păzitor i-a prilejuit anumite întâlniri astrale ce erau nu numai extraordinare, ci și pline de învățăminte, atât cu diferite entități din lumea de dincolo, cum ar fi: îngeri, suflete omenești care părăsiseră definitiv Universul Fizic, spirite ale naturii, cât și cu unele suflete care încă mai trăiau pe Pământ și care se proiectau în mod conștient în Universul Astral.

Cu fiecare nouă lecție spirituală pe care îngerul ei păzitor i-a oferit-o, cu fiecare situație, în mod vădit neobișnuită, cu care ea s-a confruntat atunci când (noapte de noapte) s-a aflat printre spiritele din lumea de dincolo, sufletul pur, deschis și receptiv al acestei femei simple și umile s-a familiarizat în mod gradat cu legile divine, universale ale Creației lui Dumnezeu. În felul acesta, ea a asimilat încetul cu încetul o mulțime de cunoștințe spirituale, precum și felurite învățăminte care, cel mai adesea, sunt aproape inaccesibile în această lume materială ce există pe pământ.