Cu toate că cele mai multe ființe umane nu sunt conștiente de prezența și activitatea tainică a Ghizilor spirituali ce își exercită ghidarea și influența din lumile invizibile, aceasta nu înseamnă că ei nu există. În cadrul activităților lor complexe și pline de taine, astfel de Ghizi spirituali din lumile invizibile fac eforturi susținute pentru mulți dintre noi, atunci când merităm aceasta. Ei acţionează uneori la unison cu îngerii. Fiecare fiinţă umană care a ales, într-un mod ferm şi plin de aspiraţie, să avanseze pe calea spirituală este asistată şi îndrumată prin intermediul Ghizilor spirituali şi totodată al îngerilor.

Condiţia esenţială a acestui ajutor ce poate fi primit de la ei este să fim pregătiţi şi să le solicităm cu încredere, simpatie şi aspiraţie ajutorul. În felul acesta, Ghizii spirituali din lumile de dincolo operează adeseori la unison cu noi în tot ceea ce facem bun, divin, frumos şi care se integrează într-un consens perfect cu legile dumnezeieşti.

Este esenţial să reţinem că atunci când fiinţa umană aspiră în mod sincer şi este suficient de pregătită, Ghizii spirituali din Universul astral o remarcă de îndată şi apoi vin imediat către ea, inspirând-o, ajutând-o, impulsionând-o şi oferindu-i în mod telepatic anumite sugestii spirituale inedite, adeseori chiar geniale.

Această lucrare este unică în felul ei în ţara noastră şi vă va ajuta foarte mult pe aceia dintre voi care sunteţi sinceri şi deschişi să înţelegeţi modul tainic în care şi voi veţi putea intra în comuniune spirituală inefabilă cu mulţi Ghizi spirituali din Universul astral.