Cu toţii ştim că, în alimentaţia sănătoasă proteinele, care mai sunt denumite şi cărămizile trupului, îndeplinesc penzru organism un rol structural şi funcţional foarte important.

Proteinele intră în alcătuirea sistemului osos, a musculaturii, a organelor interne, a pielii, părului, unghiilor, a membranelor celulare, a ţesuturilor conjunctive, etc. Pe lângă aceasta, la nivelul celulelor noastre, proteinele îndeplinesc şi un rol funcţional (intră în compoziţia enzimelor, a hormonilor, anticorpilor, hemoglobinei).

În conformitate cu un clişeu alimentar, inoculat în gândirea comună mai ales prin forţa unor obişnuinţe cultivate într-un mod cât se poate de voit, prin publicitatea plătită de marile concerne agro-industriale, mulţi oameni au ajuns să creadă cu convingere, deşi fără argumente, că principala sursă de proteine este carnea şi că, vezi Doamne, vegetarienii nu au forţă şi rezistenţă fizică.

Cartea de faţă demonstrează cu argumente ştiinţifice că această idee puerilă este un simplu mit mediatic şi că, în realitae, pentru menţinerea unei sănătăţi depline, este de preferat ca omul să îşi procure proteinele în principal din regnul vegetal.

Dincolo de necesarul de proteine impus prin statistici teoretice de către OMS şi de către alte organisme internaţionale, trebuie să remarcăm diferenţele mari care apar, chiar de la un an la altul, între procentele şi valorile din statisticile aşa-zis oficiale, cifrele variind atât de mult, încât ar trebui să credem că necesităţile alimentare ale fiinţelor umane variază la rândul lor foarte mult, aspect care este total neverosimil.

Acest fapt semnificativ ar trebui să le ridice destule semne de întrebare celor care cel mai adesera se mai lasă gândiţi, prin intermediul clişeelor de publicitate referitoare la sănătate şi alimentaţie, care sunt în realitate mesaje ale unor interese pur comerciale.

Vă oferim în continuare o mulţime de informaţii care vă vor permite să descoperiţi o mulţime de surse bogate de proteine vegetale.

Totodată, această lucrare este un ghid bogat documnetat pentru o alimenatţie lacto-ovo-vegetariană, ce procură fiinţei umane atât energie, regenerare şi vitalitate, cât şi o hrănire perfect echilibrată, naturală, savuroasă şi pură.

Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspectţii şi aceasta corespunde unei viziuni înnoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul multor transformări ce apar apoi în sfera conştiinţei.