(2008, nr.pagini: 408, format: 20.5 x 29)
Autor: Gregorian Bivolaru
Preţ: 70 RON

Enciclopedia aditivilor  Enciclopedia aditivilor. Informaţii indispensabile românilor inteligenţi și prudenţi care nu se lasă otrăviţi cu aditivi.
  Viața adaptată la lumea modernă este plătită scump— cu mari porții de sănătate— de către consumatori, care se îmbolnăvesc adesea pe nesimţite și se resemnează cu naivitate să suporte tirania produselor artificiale ce invadează piața, fără să se gândească la cauza reală a suferinței lor.
  Hrana noastră zilnică (alcătuită din produse minuţios aditivate şi iradiate, zeci de milioane de produse de tip fast-food şi băuturi carbogazoase fiind consumate anual pe întreg globul), produsele cosmetice și cele de întreţinere casnică, apa cu adaos de fluor și alte substanțe nocive, vaccinurile cu conservant pe bază de mercur, vasele din aluminiu şi alte surse de contaminare precum plumbul și cadmiul,— toate sunt descrise amănunţit în această lucrare, care are scopul de a-i atenţiona pe românii inteligenţi şi prudenţi asupra pericolelor pe care toate acestea le comportă.
  În tabelele aferente sunt prezentate atât binecunoscutele de acum E-uri (aditivii alimentari aprobaţi de către UE), cât şi o mică parte din nenumăratele categorii ale altor substanţe chimice care nu au un cod specific, dar se adauga„cu succes“ în produsele comerciale.
 

Un exemplu foarte elocvent este paleta foarte mare de aromatizanţi chimici, care prin descrierea înşelătoare de„aroma identic naturală“ induce în eroare, cu o abilitate demnă de o cauză mai bună, consumatorul. În mod paradoxal şi pentru cei mai mulţi dintre noi incredibil, dar nu mai puţin adevărat, toate acestea sunt realizate în deplină cunoştinţă de cauză şi cu totul intenţionat de către păpuşarii ascunşi în culisele scenei politice, economice şi medicale a lumii, care deţin controlul financiar şi toate pârghiile bancare şi de infrastructură necesare. Depun mărturie în această direcţie numeroşi cercetători care, urmărind să demaşte aceste acţiuni criminale, au fost şantajaţi, defăimaţi şi cenzuraţi. Celor care devin conştienţi de aceste pericole, cartea le oferă câteva metode de purificare, detoxifiere şi stimulare a imunităţii cu ajutorul energiei vindecătoare a plantelor medicinale. 

Iată o expunere succint a conţinutului pe capitole al cărţii „Enciclopedia aditivilor“:
Capitolul 1 - prezintă categoriile de aditivi din produsele alimentare, precum şi pe cele din produsele cosmetice. Prezentarea generală a aditivilor din produsele alimentare este urmată de grafice analitice, pentru evidenţierea unor aspecte statistice semnificative. În finalul fiecărei descrieri este prezentat tabelul corespunzător categoriei de aditivi: coloranţi, conservanţi, antioxidanţi etc.
Capitolul 2 - conţine informaţii despre pseudo-alimentele de tip fast-food, evidenţiind o întreaga reţea de interese ascunse, politico-financiare, care grevează industria alimentară. Autorii vă oferă date edificatoare despre efectele dezechilibrante ale alimentaţiei „Junk-food“, în mod justificat considerate drept „mâncare din ladă de gunoi“.
Capitolul 3 - expune problema băuturilor carbogazoase, atât de intens popularizate şi comercializate astăzi. Autorii prezintă efectele aditivilor incredibil de toxici din aceste produse, de prezenţa cărora foarte puţini consumatori au curiozitatea să se informeze înainte de a îngurgita lichidele otrăvite.
Capitolul 4 - prezintă pe scurt principalele categorii de produse procesate industrial, precum şi informaţii despre ingredientele adăugate şi despre adevăratele modalităţi de fabricare, pe care firmele producătoare le ascund cu bună ştiinţă.
Capitolul 5 - va dezvăluie una dintre cele mai simple modalităţi de informare în legătură cu conţinutul în aditivi al produselor de larg consum. Este vorba despre citirea atentă şi avizata a etichetelor. Vă oferim analiză a 20 de etichete, pentru că apoi să vă puteţi orienta singuri.
Capitolul 6 - demasca procedeul industrial al iradierii alimentelor şi perversitatea cu care administraţiile trec sub tăcere, în mod intenţionat, folosirea reziduurilor radioactive pentru aşa-zisa conservare şi igienizare a produselor. De asemeni, oferă informaţii despre cuptoarele cu microunde, care ascund o tehnologie cu efect mortal pentru utilizatorii ei.
Capitolul 7 - expune criminală folosire în SUA a fluorului pentru docilizarea şi îndobitocirea populaţiei. În mod incredibil, în mai multe ţări (SUA, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Irlanda), apa este fluorurata, aceasta însemnând practic otrăvirea conştientă a populaţiei, sub pretextul profilaxiei cariilor dentare. O formă de fluorurare există cu certitudine şi în România, cel puţin prin mult-laudata pasta de dinţi cu adaos de fiuor.
Capitolul 8 - demasca înşelătoria din domeniul vaccinurilor, care aduc profituri imense industriilor şi medicinei, dar care au efecte cumplite asupra populaţiei: apariţia autismului, scăderea imunităţii etc.
Capitolul 9 - prezintă „binefacerile“ pe care le avem de pe urma folosirii vaselor şi ambalajelor pe bază de aluminiu: maladiile Alzheimer şi Parkinson, ştergerea informaţiei genetice etc. Tot aici, autorii au inclus informaţii despre contaminarea cu alte metale (plumb, cadmiu) şi cu clor.


Pentru a veni în întâmpinarea celor care înţeleg pericolul unei alimentaţii nesănătoase - oricât de comodă şi de atractivă ar fi ea - şi doresc să revină la o alimentaţie binefăcătoare, autorii au dedicat o secţiune specială prezentării unor remedii perfect naturale, capabile să contracareze efectele nocive ale aditivilor sintetici în cazul diverselor tipuri de intoxicaţii, devenite din ce în ce mai frecvente în rândul oamenilor. Tratamentul pe care autorii îl propun se bazează pe plante selectate în principal pentru acţiunea lor imunostimulanta, antitoxica şi depurativa; ele se administrează sub formă de pulberi măcinate fin, de macerate sau de tincturi, la intervale de timp regulate (la 4 sau 6 ore). În plus, prezentarea fiecărei plante conţine ilustraţii şi o descriere fitoterapeutica.
De asemeni, autorii oferă un index alfabetic al tuturor aditivilor prezentaţi în tabele, însoţit de un simbol specific, care vă va permite o mai uşoară identificare a gradului lor de nocivitate.

CUPRINS

PREFAŢĂ
NOUA ORDINE MONDIALĂ ESTE RESPONSABILĂ DE GENOCIDUL BIOCHIMIC PLANETAR
Noul imperialism - atacul cu substanţe chimice otrăvitoare, prezentate în ambalaje viu colorate
Hrana actuala - calul troian al industriei alimentare chimizate
Afacerile corporatiste - crima organizată la nivel înalt
Ultimele zbateri ale Fiarei
Şantajul şi cenzura cercetătorilor ştiinţifici
Cunoaşterea adevărului înseamnă putere
Triunghiul antinutritiei
ADITIVII - BOMBARDAMENTUL CHIMIC ASUPRA CELULELOR TRUPULUI NOSTRU
Ce sunt aditivii?
Afacerea mondială a E-urilor
Astăzi mâncam hrană moartă
Aproape 70.000 de substanţe chimice ne intoxica în fiecare clipă
„Argumente“ pentru folosirea aditivilor chimici
Despre testele de toxicitate
Codul numeric al aditivilor
Despre efectele toxice ale aditivilor
Aditivii ascund defectele produselor
Substanţele chimice numite aditivi ne influenţează comportamentul
Chiar şi produsele „bio“conţin aditivi
Aditivii pentru alimentaţia animală
Aditivii şi malnutriţia
Aditivii şi hiperactivitatea în cazul copiilor
Modul în care ne mint aditivii
E100-E199: coloranţii
Ce sunt coloranţii?
Invazia coloranţilor sintetici
Pericolul culorilor frumoase
Amestecurile înşelătoare
Tabel cu aditivii coloranţi
E200-E299: conservanţii
Ce sunt conservanţii?
Conservarea, practicată încă din cele mai vechi timpuri
Metode actuale de conservare
Efectele agenţilor conservanţi
Tabel cu aditivii conservanţi
E300-E21: antioxidanţii
Ce sunt antioxidanţii?
Tabel cu aditivii antioxidanţi
E400-E499: agenţii de vâscozitate, sărurile de topire, gelifiantii, fosfaţii, emulgatorii
E500-E599: sărurile şi compuşii lor
Ce sunt aceşti aditivi?
Tabel cu aditivii emulgatori, stabilizatori, antiaglomeranti, agenţi de vâscozitate, săruri de topire şi acidifianţi
E600-E699: intensificatorii de gust
Ce sunt intensificatorii de gust?
Glutamatul de sodiu şi aspartamul - prezentare generală
Glutamatul monosodic (E621, GMS)
Eticheta E621 (GMS)
Jack Samuels, de la campania „Adevărul pe etichete“ din SUA:
Soia procesată industrial este alimentul cu cea mai mare concentraţie de glutamat
Mecanismul prin care acţionează glutamatii
Pericolele excitotoxinelor
„Riscurile“ eliminării definitive a glutamatului
Mărturii
Un alt atac asupra trupului nostru, pentru profit
Tabel cu aditivii intensificatori de gust
E700-E899: aditivi care nu sunt destinaţi alimentaţiei umane (unii dintre aceşti aditivi se adăugă în furajele şi hrana animalelor de ferma)
E900-E999: agenţi de tratare a fainii, gaze, îndulcitori artificiali, agenţi de glazurare (aditivi care conferă luciu şi strălucire, agenţi de acoperire)
E900-E815: agenţii de glazurare
Tabel cu aditivii agenţi de glazurare
E916-E949: agenţii de tratare a fainii, agenţii de albire, adjuvanţii, conservanţii gazoşi, gazele de propulsare
Ce sunt aceşti aditivi?
Tabel cu aditivii agenţi de tratare a fainii, agenţi de albire, adjuvanţi, conservanţi gazoşi, gaze de propulsare
E950-E999: îndulcitorii artificiali (edulcoranţii)
Ce sunt îndulcitorii?
Splenda (E955) - nimic splendid în ea
Alitamul
Siropul de fructoza din porumb
Folosirea ciclamatilor este din nou permisă!
Tabel cu aditivii îndulcitori artificiali
Drumul către iad este pavat cu aspartam - Nutradeath
Legea federală SUA împotriva genocidului
Pentru obţinerea aspartamului se utilizează metode de inginerie genetică
Mecanismul de acţiune al aspartamului
Capacitatea chelatoare a aspartamului
Efectele nocive ale acestei toxine au determinat apariţia unei noi boli: boala aspartamului
Cine ne vrea moartea?
Diverse declaraţii care acuza frauda FDA în afacerea cu aspartamul
Aspartamul este inclus în planul conspiraţie planetare care vizează un genocid biologic
Mărturii cutremurătoare despre aspartam
E1000-E1399: diverşi aditivi (umectanţi, enzime alimentare)
E1400-E1499: amidonuri modificate
E1500-E1521: solvenţi, suporturi pentru alţi aditivi
Ce sunt aceşti aditivi?
Tabel cu aditivi umectanţi, enzime alimentare, amidonuri modificate, solvenţi, suporturi pentru alţi aditivi
Aditivii nedeclaraţi
Ce sunt aceşti aditivi?
FDA aprobă pentru prima dată folosirea virusurilor ca aditivi în alimente!
Grăsimile saturate de tip trans
Mâncăruri fără grăsimi
Alţi înlocuitori de grăsimi folosiţi în produsele alimentare
Aromatizanţii chimici imita aroma naturală
Lobby-urile bogătaşilor fac legea
Tipuri de aromatizanţi
Tabel cu aditivii alimentari care nu au un cod numeric
Produsele cosmetice conţin aceleaşi substanţe nocive care sunt prezente în produsele de curăţenie casnică
Termeni fără nici o semnificaţie reală
Nocivitatea
DEA, MEA, TEA, NDELA
Aromele înşelătoare
Parfumurile artificiale şi efectele lor asupra sănătăţii
Efectele toxinelor
Produsele de igienă personală - toxine în plus pentru trup
Produsele pentru îngrijirea dinţilor şi a gurii
Ce înseamnă „F“
Înălbirea dinţilor
Apa de gură
Deodorantele şi antiperspirantele
Produsele pentru igiena intimă feminină
Produsele din bumbac modificat genetic
Produsele pentru îngrijirea părului
Balsamul de păr
Spray-urile, gelurile şi alte produse pentru aranjarea părului - o pseudofrumusete plătită cu sănătatea noastră
Par vopsit mortal
Produsele cosmetice pentru „îngrijirea“ pielii
Produsele pentru bărbierit
Parfumurile chimice care „împrospătează“ aerul din camere
Produsele pentru curăţenia casnică şi multiplele lor întrebuinţări
Produsele pentru igiena sanitară conţin substanţe chimice super-ucigase
Soluţiile de curăţare a covoarelor
Detergenţii lichizi pentru vase
Soluţiile pentru spălarea podelelor şi a gresiei
Detergenţii şi balsamurile de rufe
Hainele „curate“ şi toxinele care se ascund în ele
Tabel cu aditivii din produsele cosmetice şi de curăţenie casnică
Efectele nocive ale aditivilor alimentari (E-urilor) asupra trupului uman - sinteză
FAST-FOOD
Hamburgerul - „mâncare din ladă de gunoi“
Deciziile politice din lumea fast-food-ului
Legături ascunse între asociaţiile comerciale
Istoria comună a industriei alimentare şi a industriei tutunului
Dobândirea influenţei prin contribuţii la campaniile politice
Susţinătorii comuni ai industriei tutunului şi industriei alimentare
Metodele perverse de autoapărare ale industriei alimentare
Agresivitatea reclamelor
Dezechilibrele hormonale datorate fast-food-ului
Principalele victime: copiii
Efectele fumatului
SUCUL MORŢII - PERICOLUL ASCUNS AL BĂUTURILOR GAZOASE
Conservanţii
Siropul de glucoză
Inamicul smaltului dentar
Fracturile osoase şi osteoporoza
Băuturile de tip cola „light“
Studiu epidemiologie relevant
Exces de calorii - apetit scăzut - deficit de nutrimente
Un american consuma într-un an peste 200 de litri de băuturi carbogazoase
Pesticide la cutie
Caloriile zero şi obezitatea
Pericolul băuturilor „energizante“
Interzis copiilor sub şaisprezece ani
Sunteţi cafeinoman?
Cauza calculilor renali
ALIMENTELE ADITIVATE ŞI MODIFICATE GENETIC DEVIN MOARTE
Legumele şi fructele - ce se ascunde sub aspectul lor de „prospeţime“?
„Pâinea noastră cea de toate zilele“
Cerealele pentru micul dejun
Băuturile cu ciocolată
Sucurile de fructe
Produsele de patiserie „fast“
Pizza „ameliorată“
Şi clătitele?!
Ciocolată
Dar biscuiţii?
Chips-uri, snacks-uri şi... Alzheimer
Laptele pasteurizat, omogenizat, sterilizat ambalat, expirat... reambalat... expirat... reambalat...
Margarină
Brânzeturile ultrafiltrate
Deşerturile lactate
Produsele aerate
Untul
Cremele tartinabile hidrogenate
Dulceaţă cu îndulcitori toxici
Compoturile gelificate
Ouăle
Românii se află sub regimul dictatorial al „iodarii universale“
Ingredientele-fantoma din produsele comerciale
Trucuri comerciale
Hrana pentru copii
CEEA CE NE ASCUND ADESEA ETICHETELE
Misterele ingredientelor ascunse
Victimele reclamelor
Băutură carbogazoasă de tip cola light fără zahăr cu trei îndulcitori
Băutură „energizantă“
Brânza topită
Ciocolată
Pate vegetal
Guma de mestecat fără zahăr, cu îndulcitori chimici şi aromatizanţi
Jeleuri
Condimente la plic
Biscuiţi
Margarină
Îngheţată
Ketchup
Suc din fructe, necarbogazos
Maioneză
Supa instant la plic
Muştar
Snacks
Croissant
Chips
IRADIEREA OMOARĂ HRANĂ NATURALĂ
În ce constă iradierea hranei?
Demonstraţii ştiinţifice ale nocivităţii iradierii
Iradierea distruge conţinutul de vitamine al alimentelor
Iradierea nu este o soluţie pentru a preveni îmbolnăvirea datorată alimentelor infestate
Mascarea condiţiilor neigienice
Iradierea contribuie la consolidarea industriei agricole şi la planul de globalizare a hranei
Încălcarea dreptului la cunoaştere şi la libera informare: FDA a influenţat relaxarea regulilor de etichetare în ceea ce priveşte iradierea hranei
Cum rămâne cu dreptul nostru de a şti?
FDA, consumatorii şi minciună de pe etichete
Cuptorul cu microunde: coacere împotriva naturi
Cum funcţionează cuptoarele cu microunde?
Reacţia autorităţilor şi a producătorilor
Boala microundelor
Studii şi cercetări în domeniul microundelor
Sângele încălzit la microunde omoară pacienţii
Alte modalităţi de folosire a microundelor
FLUORURAREA - OTRĂVIREA POPULAŢIEI, SUB PRETEXT DE BINEFACERE
Ce sunt fluorul şi fluorurile?
Societatea secretă a medicilor stomatologi
Delta Sigma Delta
Emblema şi simbolurile DSD
Fluorul: armă biologică
Publicitate şi marketing de manipulare
Fluorul şi bomba atomică
Fluorurarea apei potabile în diferite ţări
Minciuna pro-fluorurare promovată prin reclamele pentru pasta de dinţi
Manipularea Colgate
Efectele nocive ale fluorului - substanţa chimică activa biologic
Fluoroza dentară
Băuturile cu fluor şi fluoroza dentară
Îndopaţi cu fluor prin alimentele procesate
Medicamentele fluorurate sau epoca profiturilor înfloritoare
Apa vieţii sau apă morţii?
Politeţea surâzătoare a morţii
Pesticidele fluorurate
Carburanţii pe bază de fluor
Declaraţii şi dovezi ştiinţifice despre nocivitatea fluorului
ADA (Asociaţia Americană a Dentiştilor) recunoaşte...
Concluzii care spulbera poveştile de adormit... conştiinţa
CRIMINALITATEA CONŞTIENTĂ A INDUSTRIEI FARMACEUTICE ŞI A SISTEMULUI POLITIC CONTINUĂ ŞI PRIN VACCINURILE CU MERCUR
Epidemia genocidala
Amalgamul dentar
Mercurul şi alte toxine ameninţa viaţa din zona arctica
Efectele nocive ale mercurului
Miturile false ale vaccinării
Holocaustul creşte o dată cu fiecare injectare
Compoziţia unui vaccin
Istoria timerosalului
Program comparativ de vaccinare în SUA (1983/2007)
Provocare cu vaccinuri
Întâlnirea secretă de la Simpsonwood
Marşul Green Our Vaccines din Washington DC
CONTAMINAREA ALIMENTELOR CU CLOR, CU METALE (ALUMINIU, PLUMB, CADMIU) ŞI ALTE IMPURITĂŢI DIN AMBALAJE
Aluminiul - substanţa toxică prezenta în viaţa noastră
Efectele nocive ale aluminiului
Plumbul
Cadmiul
Clorul: în piscină, dar şi în cola dietetică
Impurităţile din ambalaje intra în contact cu alimentele şi le contaminează
REMEDII PERFECT NATURALE CARE POT FI FOLOSITE CU EFICIENŢĂ MAXIMĂ ÎN CONTRACARAREA EFECTELOR NOCIVE ALE ADITIVILOR
Plante cu efect imunostimulant
Cele mai reprezentative plante cu efect imunostimulant
Alte plante cu efect imunostimulant
Amestecuri de plante cu efect imunostimulant
Plante cu acţiune depurativa antitoxica, detoxifianta
Alimente cu acţiune depurativa
Alte plante cu efect de purificare a organismului
Remedii naturale în cazul unor intoxicaţii
INDEXUL ADITIVILOR DIN TABELE
Indexul aditivilor alimentari care au cod numeric
Indexul aditivilor alimentari care nu au un cod numeric
Indexul aditivilor din produsele cosmetice
GLOSAR DE TERMENI
ABREVIERI
BIBLIOGRAFIE

EXTRAS DIN CARTE
În ultima vreme, au fost dezvăluite public tot mai multe informaţii legate de nocivitatea aşa-zişilor aditivi alimentari, despre care s-a demonstrat deja că sunt nişte substanţe chimice adesea extrem de dăunătoare pentru trupul uman.
   Intenţia noastră este să îi ajutăm pe români să conştientizeze faptul că în spatele acestor aparent mici probleme alimentare se ascund grave racile ale civilizaţiei moderne, ce tind să se impună şi la noi în ţară prin insidioase şi subversive mecanisme politico-economice, care, în schimbul unor pretinse comodităţi ale vieţii de zi cu zi (supermarket-uri, mall-uri etc), nu-i mai permit omului accesul la o hrană naturală, impunându-i în schimb, prin reclame deşănţate, pseudoalimente lipsite de valoare nutritivă, pervertind dieta şi - sub masca alinierii la normele "civilizate" ale UE - distrugând micii producători şi agricultura locală (numită acum tendenţios "agricultură de subzistenţă"), precum şi orice tehnologii tradiţionale şi soiuri de culturi locale (a se vedea cazul soiei, porumbului, cartofilor, bumbacului, orezului etc, modificate genetic). Viaţa "adaptată" la lumea modernă este apoi plătită scump - cu mari porţii de sănătate - de către consumatori, care se îmbolnăvesc pe nesimţite şi se resemnează cu naivitate să suporte tirania produselor artificiale ce invadează piaţa, fără să se gândească o clipă la cauza reală a suferinţei lor şi fără să aibă nici cea mai mică reacţie.
   Această enciclopedie reprezintă o ediţie mult îmbogăţită şi revizuită a lucrării noastre publicate în anul 2000, sub titlul "Ghidul efectelor aditivilor alimentari uzuali". În afara prezentării inedite şi incitante, lucrarea de faţă vă aduce un plus major de informaţie şi atrage atenţia asupra mult mediatizatelor produse de tip fast-food şi a mult folositelor băuturi carbogazoase, asupra alimentelor procesate industrial (care sunt lipsite de valoare nutritivă şi conţin cumplitele ingrediente modificate genetic şi aditivii chimici), asupra efectelor dăunătoare ale iradierii hranei şi ale cuptorului cu microunde, asupra pericolelor fiuorurării, asupra introducerii cu rea intenţie a mercurului în amalgamul dentar şi în vaccinuri, precum şi asupra contaminării alimentare cu clor şi cu alte impurităţi.
   Pentru a nu cădea într-o abordare pesimistă şi monotonă, am urmărit să îmbinăm informarea documentată cu genul de umor posibil în această situaţie destul de critică: hazul de necaz. Sperăm să vă amuze caricaturile inserate, pe care le-am vrut cât mai sugestive, precum şi comentariile noastre, care întorc pe dos sloganurile comerciale adesea ridicole ale producătorilor.