APROAPE TOTUL DESPRE PIELEA TRUPULUI ȘI TAINELE EI
Minienciclopedia remediilor naturale pentru îngrijirea, regenerarea și înfrumusețarea pielii

Pielea trupului ființei umane este, am putea spune, cel mai mare organ al corpului, atât în ceea ce privește suprafața cât și în ceea ce privește volumul. Ea este totodată un înveliș de protecție. Dat fiind faptul că pielea se află la granița dintre mediul exterior și cel fizic interior, aspectul acestea reflectă atât interacțiunile pe care le avem cu exteriorul, cât și unele dintre trăirile noastre lăuntrice, psihosomatice. Pielea trupului rămâne unul dintre cele mai sensibile organe receptoare, ce este în mod optim înzestrat cu receptori senzoriali. Este destul de cunoscut cazul lui Helen Keller, care cu toate că era surdă și oarbă din naștere, se dovedea a fi capabilă să recunoască anumite melodii de muzică simfonică „traducându-și” prin intermediul tălpilor notele, ce se reflectau destul de fidel în vibrațiile podelelor...

Pielea trupului ne conectează în permanență cu aproape tot ceea ce se află în jurul nostru și care există foarte aproape, pentru a ne atinge. Făcând posibilă integrarea noastră în lumea fizică ambientală, pielea recepționează o gamă multiplă de atingeri și contacte adecvate de la cele fizice, normale, până la acelea care sunt inefabile, subtile și vehiculează pentru noi înțelesuri tainice. Atingerea familiarizează ființa umană cu percepțiile rafinate ce sunt manifestate prin intermediul pielii sale, ce poate fi pe bună dreptate considerată o sui-generis „oglindă a sufletului nostru”.


Tainele dezvăluite ale argintului coloidal


Această lucrare este în felul ei o sinteză ce prezintă un remediu natural de o mare importanţă, ce era folosit încă din Antichitate şi care a făcut multă vreme parte din farmacopeele oficiale ale principalelor ţări ale lumii. Cu toate că a fost utilizat încă din vechime, argintul ca remediu terapeutic a fost apoi mult timp ignorat sau uitat, dar iată că în prezent el suscită din nou un interes ce devine din ce în ce mai mare.

Argintul coloidal este un produs natural inodor, insipid, neiritant (inclusiv pentru ochi), nu conţine radicali liberi şi nu afectează enzimele umane. Cercetările medicale moderne au demonstrat deja cât se poate de clar că argintul coloidal are evidente efecte antiinfecţioase asupra marii majorităţi a bacteriilor, viruşilor, ciupercilor şi paraziţilor iar spre deosebire de substanţele antibiotice ce rezultă prin sinteză chimică, el nu prezintă efecte secundare sau toxice atunci când este utilizat într-un mod adecvat şi corect. Argintul coloidal este în totalitate benefic pentru organismul uman, contribuind în mod substanţial la întărirea sistemului imunitar. El este netoxic, nu produce dependenţă şi nu presupune efecte secundare nedorite. Argintul coloidal nu afectează ficatul, rinichii sau alte organe interne. Utilizarea lui este sigură chiar şi în cazul copiilor sau al femeilor însărcinate ori care alăptează, ajutând totodată la creşterea şi menţinerea sănătăţii fătului în ceea ce priveşte dezvoltarea acestuia, uşurând naşterea şi recuperarea ulterioară a trupului mamei. În plus, ionii de argint (Ag+) pe care îi conţine suspensia soluţiei de argint coloidal nu interacţionează într-un mod nefast cu niciun medicament de sinteză chimică şi nici cu celelalte remedii naturale. Aşa cum veţi putea descoperi prin intermediul acestei lucrări de sinteză, argintul coloidal este un excelent remediu naturist ce poate fi asociat chiar şi în cadrul terapiei clasice alopate.



Alimentaţia lacto-ovo-vegetariană pură şi naturală (fără aditivi, chimicale şi fără alte produse de sinteză, care sunt toxice) ne ajută să asimilăm în universul nostru lăuntric noi şi importante energii subtile (prana-ice), care sunt, la rândul lor, atrase şi înmagazinate de astfel de alimente. Hrănindu-ne de fiecare dată astfel, oferim trupului nostru acele ingrediente naturale ce conţin toate principiile active pure, regenerante, vitalizante şi hrănitoare ce ne ajută din plin să avem o viaţă sănătoasă, fericită şi armonioasă.
Prin intermediul acestei minienciclopedii, am urmărit să vă punem la dispoziţie anumite reţete simple, care (înainte de toate) necesită un timp scurt de preparare (nu implică fierbere sau prăjire) şi în plus menţin nealterată savoarea naturală şi culoarea ingredientelor.

Cu toţii ştim că, în alimentaţia sănătoasă proteinele, care mai sunt denumite şi cărămizile trupului, îndeplinesc penzru organism un rol structural şi funcţional foarte important.

Proteinele intră în alcătuirea sistemului osos, a musculaturii, a organelor interne, a pielii, părului, unghiilor, a membranelor celulare, a ţesuturilor conjunctive, etc. Pe lângă aceasta, la nivelul celulelor noastre, proteinele îndeplinesc şi un rol funcţional (intră în compoziţia enzimelor, a hormonilor, anticorpilor, hemoglobinei).

În conformitate cu un clişeu alimentar, inoculat în gândirea comună mai ales prin forţa unor obişnuinţe cultivate într-un mod cât se poate de voit, prin publicitatea plătită de marile concerne agro-industriale, mulţi oameni au ajuns să creadă cu convingere, deşi fără argumente, că principala sursă de proteine este carnea şi că, vezi Doamne, vegetarienii nu au forţă şi rezistenţă fizică.

Cartea de faţă demonstrează cu argumente ştiinţifice că această idee puerilă este un simplu mit mediatic şi că, în realitae, pentru menţinerea unei sănătăţi depline, este de preferat ca omul să îşi procure proteinele în principal din regnul vegetal.

(2008, nr.pagini: 408, format: 20.5 x 29)
Autor: Gregorian Bivolaru
Preţ: 70 RON

Enciclopedia aditivilor  Enciclopedia aditivilor. Informaţii indispensabile românilor inteligenţi și prudenţi care nu se lasă otrăviţi cu aditivi.
  Viața adaptată la lumea modernă este plătită scump— cu mari porții de sănătate— de către consumatori, care se îmbolnăvesc adesea pe nesimţite și se resemnează cu naivitate să suporte tirania produselor artificiale ce invadează piața, fără să se gândească la cauza reală a suferinței lor.
  Hrana noastră zilnică (alcătuită din produse minuţios aditivate şi iradiate, zeci de milioane de produse de tip fast-food şi băuturi carbogazoase fiind consumate anual pe întreg globul), produsele cosmetice și cele de întreţinere casnică, apa cu adaos de fluor și alte substanțe nocive, vaccinurile cu conservant pe bază de mercur, vasele din aluminiu şi alte surse de contaminare precum plumbul și cadmiul,— toate sunt descrise amănunţit în această lucrare, care are scopul de a-i atenţiona pe românii inteligenţi şi prudenţi asupra pericolelor pe care toate acestea le comportă.
  În tabelele aferente sunt prezentate atât binecunoscutele de acum E-uri (aditivii alimentari aprobaţi de către UE), cât şi o mică parte din nenumăratele categorii ale altor substanţe chimice care nu au un cod specific, dar se adauga„cu succes“ în produsele comerciale.