Gregorian BivolaruGregorian Bivolaru s-a născut la 12 martie 1952 în Tărtăşeşti, un sat mic, aproape de Bucureşti.

Când era copil, avea frecvent vise despre el însuşi ca fiind maestru tibetan, cu înalte realizări spirituale. Ca rezultat al acestor vise, el şi-a reamintit multe tehnici yoga pe care a început să le practice cu rezultate remarcabile. Evenimente sincronizate în mod uimitor au legat evenimentele din visele sale cu evenimentele din viaţa sa de zi cu zi.

Treptat, a învăţat să recunoască semnificaţia acestor evenimente şi să le lege într-un sistem coerent al adevărurilor spirituale fundamentale, de proporţii uriaşe. Astfel, a reuşit să dobândească, în foarte scurt timp, practicând singur, o întreagă serie de aptitudini care, în general, sunt considerate paranormale. Toate aceste experienţe au culminat la vârsta de 19 ani, când a atins starea de realizare a Sinelui.

În paralel cu experienţele sale yoghine, a studiat cu asiduitate învăţăturile orientale pline de înţelepciune (analizate deja în profunzime de yoghinul de faimă internaţională, Mircea Eliade) şi a descoperit în aceste texte multe confirmări a ceea ce el experimentase în practica sa.

 

Gregorian Bivolaru a aprofundat din ce în ce mai mult practica yoga şi a studiat textele sacre yoghine, ca şi experienţele unor înţelepţi contemporani, cum ar fi Ramakrishna, Shivananda şi Yogananda, şi a practicat la rândul său cu succes ceea ce a citit.

Înfiinţarea şcolii de yoga din România s-a bazat pe propria sa experienţă practică a metodelor străvechi de autorealizare. El a început să predea yoga practică în Bucureşti în anul 1978 şi, încă de la început, abordarea sa a fost recunoscută ca extrem de eficientă. Practic, a creat o nouă deschidere pentru practica yoga în România, ţinând cont că la acele timpuri, românii ştiau foarte puţine lucruri despre yoga.

Dl. Bivolaru a colaborat cu Ministerul Sănătăţii şi cu Asociaţia de Medicină psihosomatică din Bucureşti şi a ajutat mulţi oameni să se vindece singuri de boli considerate incurabile, cu ajutorul practicii yoga.

După câţiva ani, dictatura comunistă a început să se manifeste violent  împotriva oricărei forme de spiritualitate și libertate a conștiinței, iar activitatea lui Dl. Gregorian Bivolaru a început să devină tot mai incomodă şi nedorită. Ca urmare a scandalului Meditaţiei Tanscedentale, Ceauşescu a interzis cursurile de yoga, meditaţia transcedentală şi a desfiinţat facultatea de psihologie. Aceasta face ca România să devină singura ţară din lume în care yoga a fost scoasă în afara legii.
Deși această lege, care interzicea yoga, a fost abrogată după revoluția anticomunistă din 1989, persecuțiile împotriva D-lui Gregorian Bivolaru nu au încetat, culminând cu înscenarea din 18 martie 2004, care a depășit cu mult abuzurile ce puteau fi concepute într-un stat european al secolului 21.

Ca urmare a abuzurilor și persecuțiilor comandate politic de continuatorii regimului comunist, Gregorian Bivolaru s-a refugiat în Suedia, unde a solicitat și obținut azil politic.

În tot acest timp, Dl. Bivolaru a continuat să susțină cursuri teoretice și practice de yoga și un număr foarte mare de conferinţe publice de spiritualitate universală. De asemenea, a scris peste 20 de cărţi, a tradus numeroase volume fundamentale în domeniul spiritualităţi, și a elaborat sute de articole despre yoga, spiritualitate, parapsihologie etc.

Dintre cărțile scrise de Dl. Gregorian Bivolaru, cele mai multe au fost publicate de Editura Shambala.